Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

m21 Galéria

hu
Archív
m21 Galéria | m21 Galéria

I. Pécsi Fotótavasz: Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói - 41. Magyar Sajtófotó kiállítás

Jegytípusok

 • Teljes árú

  1500 Ft

 • Diák

  700 Ft

 • Nyugdíjas

  700 Ft

 • Kombinált jegy

  2000 Ft

Április 27. és május 28. között a Szász János emlékkiállítással kombinált jegy: 2000 Ft.

14 éven aluliaknak és pedagógusoknak ingyenes!

Archív

I. Pécsi Fotótavasz: Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói - 41. Magyar Sajtófotó kiállítás

Jegyinfó

A magyar sajtófotó kiállítás 1981 óta kerül megrendezésre.

A Fotótavasz Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című kiállítással indul április 21-én az m21 Galériában, valamint a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás szabadtéri bemutatkozásával a Zsolnay Negyed udvarán.

 

A magyar sajtófotó kiállítást 1981 óta szervezik pályázati formában, amelynek létrehozója, szellemi atyja és 30 éven át szervezője Szalay Zoltán Táncsics Mihály-díjas fotóriporter volt, aki szinte haláláig minden évben megszervezte a Magyar Sajtófotó Pályázatot és Kiállítást, nem kis érdemeket szerezve a műfaj népszerűsítésében.

A kiállítás kurátora és rendezője Bánkuti András, Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője.

A kiállításon a fotóriporterek munkáján keresztül a magyar sajtófotó valamennyi műfaja megjelenik.

 

A Fotótavasz kiemelkedő rendezvénye Az elvonatkoztatás fokozatai címmel Szász János pécsi fotóművész retrospektív tárlata, amely április 28-tól látható az m21 Galériában. A kiállítás kurátora Csizek Gabriella, a Capa Központ munkatársa.

Dr. Szász János fotóművész hagyatéka a művész 2005-ös halála utána került napvilágra a család és a SosemArt Alapítvány tevékenységének köszönhetően. Számos nagyvárosban mutatták be az életművet: London, Stuttgart, Bécs, Új-Delhi és Berlin mellett a világ két kiemelkedő fotógalériája, a San Franciscó-i Robert Koch Gallery, illetve a londoni Eric Franck Fine Arts kezdett foglalkozni a művész képeivel.

Az m21 Galéria kiállításán az életmű minden tematikáját és korszakát felölelő, 100 db fotográfia eddig páratlan betekintést nyújt a művész világába, új tónusokkal gazdagítja a róla kialakított képet.

Helyszínm21 Galéria | m21 Galéria

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók