Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

m21 Galéria

hu
m21 Galéria | m21 Galéria

Az űr – Alternatív kozmoszok

Jegytípusok

 • Teljes árú

  2500 Ft

 • Diák

  1500 Ft

 • Nyugdíjas

  1500 Ft

 • Pedagógus

  1500 Ft

Csoportos diákjegy: 1000 Ft
Csoportos felnőttjegy: 1500 Ft
Planetárium belépőjegye 20%-os kedvezményre jogosít a kiállításra.

A kiállításra jegyek május 28-tól válthatók.

Jegyvásárlás

Az űr – Alternatív kozmoszok

Jegyinfó

A Földről látható, fénylő égitestek az emberiség legkorábbi korszakaitól vonzották a tekintetet.

A Földről látható, fénylő égitestek az emberiség legkorábbi korszakaitól vonzották a tekintetet. A Holdra szállás pedig egyenesen megváltoztatta a gondolkodást, átalakította a térhez való viszonyt, új anyagok és formák divatját hozta a designban és az öltözködésben. Az űr ma is jelen van a könnyűzenében, a fiatalokat számtalan videojáték, VR-kamera, míg az idősebbeket a sci-fi irodalom kalauzolja a virtuális terek lehetséges kozmoszaiba. Hogy mennyire jelen van az emberi gondolkodásunkban, azt bizonyítja azok a műalkotások, amelyek az űr témájában készültek. Az m21 Galéria ezeknek az alkotásoknak széles keresztmetszetét mutatja be a Magyar Nemzeti Galériából, a Szépművészeti Múzeumból, a budapesti és pécsi Vasarely Múzeumból, számos hazai magángyűjteményektől és galériáktól kölcsönzött műtárgyegyütesekkel.

 

Több mint 250 magyar alkotás, többek között Victor Vasarely, Gyarmathy Tihamér, Kondor Béla, Ország Lili, Révész László László, Perneczky Géza, Várnai Gyula alkotásai, valamint fotók, fotógrammok, video-, fény-, hang- és térinstallációk, intermediális munkák, filmek, klipek az m21 Galéria 1100 négyzetméterén felépített „űrállomáson”.

 

Borítókép: Siskov Ludmil: Asztronauták, 1968 – © Szépművészeti Múzeum

Helyszínm21 Galéria | m21 Galéria

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek