Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

m21 Galéria

hu
m21 Galéria | m21 Galéria

Árnyékok és jelek – Anna Mark kiállítása

Jegytípusok

 • Teljes árú

  1500 Ft

 • Diák

  700 Ft

 • Nyugdíjas

  700 Ft

Pedagógusnak és 14 éves kor alatt ingyenes!
Március 9. és április 2. között a Színerő kiállítással kombinált jegy: 2000 Ft

Csütörtöktől vasárnapig 13:00-17:00-ig látogatható. Március 15-én is!

Árnyékok és jelek – Anna Mark kiállítása

Jegyinfó

Kiállításmegnyitó: március 9. 17.00 óra.

Anna Mark 1928-ban született Budapesten. 1946 és 1950 között a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult festészetet. 1950 és 1955 között a Nemzeti Bábszínház díszlettervező műhelyében dolgozott. Ez idő alatt baráti kapcsolatot ápolt az Európai Iskola alkotóival, mint például Ország Lilivel, Bálint Endrével, Vajda Júliával. Miután 1956-ban elhagyta Magyarországot, a németországi Saarbrückenben élt, majd 1959-ben Párizsban telepedett le, ahol ma is él és dolgozik. 1964 óta számos magángalériában, kortárs művészeti központban és múzeumban állították ki munkáit Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Svájcban és Magyarországon.

 

Mark olyan vizuális nyelvet fejlesztett ki, melyet a legkülönbözőbb források ihlettek, így az anyagok, gesztusok és szimbólumok összetett fúziójává áll össze minden egyes alkotása.

A szürrealista képi világgal való foglalkozása pályafutása korai szakaszában alapjául szolgált a fizikai tárgyak természetének és anyagiságának folyamatos vizsgálatához.

Anna Mark munkái reliefekben, gouache-okban, tollrajzokban, aquatintákban és metszetekben bontakoznak ki hűen az építészeti érdeklődéshez, valamint a konstrukció és az érzelmi erő közötti ügyes egyensúlyhoz.

 

Munkásságára egészen a mai napig nagy hatást gyakorolnak az építészeti kompozíciók, ám művei a geometria szigorú rendjében a világ rendjének valóságát és ihlető erejét közvetítik.

 

Az m21 Galéria kiállítása a szentendrei Ferenczy Múzeumban 2022-ben megvalósult Árnyékok és jelek című kiállítás pécsi bemutatója, amelynek keretében 75 eredeti alkotást láthat a közönség. A művek kiválóan reprezentálják az általa használt technikákat és a rá jellemző alkotói stílust. A kiállításon látható portréfilmben közvetlen közelről ismerkedhetünk meg a képek alkotójával és kivételes életútjával. A kiállítás kurátora Kígyós Fruzsina.

Helyszínm21 Galéria | m21 Galéria

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók